Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 02.04.2021 Tarihinde Hizmet-İçi Eğitim Düzenlendi

09.04.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlileri 2 Nisan 2021 tarihinde Oxford University Press Mesleki Gelişim Birimi tarafından düzenlenen çevrimiçi eğitime katıldılar. Eğitim iki oturumdan oluştu. Öğretim görevlileri, Nick Manthei tarafından düzenlenen ilk oturumda, kendilerine çevrimiçi ortamda yararlı olabilecek çeşitli teknoloji fikirlerini, çevrimiçi kaynakları ve araçları incelediler. Aysu Şimşek tarafından düzenlenen ikinci oturumda ise hem öğretmenler hem de öğrenciler için eğlenceli olan farklı oyun ve aktivetelerin yanı sıra bazı ilgi çekici çevrimiçi araçları incelediler. Her iki oturumun sonunda paylaşılan geri bildirim formlarını dolduranlara OUP tarafından bir dijital rozet verildi.

Nick Manthei

Nick Manthei Oxford University Press’te tam zamanlı öğretmen eğitmenidir. Mesleki ilgi alanları arasında, eğitim araştırmaları, dijital rozetler ve öğretim koçluğu bulunmaktadır. Öğretmenlerle en sık paylaştığı eğitim, sınıf içi pratik uygulama ile anlaşılması kolay olan fikirleri içermektedir. Nick Manthei, ailesi ile İzmir’de yaşamaktadır.

Aysu Şimşek

Aysu Şimşek sürekli mesleki gelişimin tutkulu bir savunucusudur. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ile Tiyatro Eleştirisi ve Dramaturji dallarında ortak onur derecesi ile mezun olduktan sonra, öğretmenlik kariyerine başlamıştır. Gençlere İngilizce öğretimi konusunda birkaç yıllık deneyime sahiptir ve bu süre zarfında Cambridge CELTA kursunu başarıyla tamamlamıştır. Kendisi, Oxford University Press’teki mevcut görevinde, Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerle tanışmakta ve onları desteklemektedir. Ayrıca adanmış eğitimcilerden oluşan küresel bir topluluğun aktif üyesidir. Farklı ELT etkinliklerinde eğitimler vermiş, OUP ELT Global Blog’u için makaleler, Modern English Teacher dergisi ve TEA Online Magazine için ise ortak makaleler yazmıştır.