Öğr. Gör. Asiye Baştürk Beydilli ve Öğr. Gör. Tuğba İmamoğlu 'Çevre Koleji ELT Konferansı'na Katıldı

24.02.2020

Okulumuz eğitmenlerinden Asiye Baştürk Beydilli ve Tuğba İmamoğlu 22 Şubat 2020 tarihinde 16 yıldır geleneksel olarak gerçekleşen Çevre Koleji ELT Konferansı'na katıldılar. Bu sene "ELT'nin Geleceğini Tasarlamak" başlığıyla konferans dil öğreniminin değişen koşulları ve yeni buluşları sınıflarımıza uyumlamak gibi ELT'nin çokça tartışılan konularını ele aldı. Konferans bu sene, bilişsel kontrol işlevleri ve bunların dil öğrenimindeki önemi üzerine konuşan, ELT üzerine çalışmalarıyla bildiğimiz Cambridge Üniversitesi Yayınevin'den tanınmış yazar ve araştırmacı Herbert Puchta'yı ağırladı. Etkinliğin bir diğer konuğu, sıkça tercih edilen İngilizce ders kitaplarına imzasını atan dünyaca tanınmış yazar Paul Seligson ise, sınıflarımızda pragmatik ve pratik eğitimi zenginleştirmek için yeniliğin kullanımı üzerine bir konuşma verdi. Bir çok öğretmen eğitmenini ve eğitim danışmanını bir araya getiren etkinlik, katılımcılara aynı zamanda; öğrencilere kimlik algısı verebilme, yaparak yaşayarak öğrenme, çiftdilliliğin avantajları ve dezavantajları gibi konular üzerinde yabancı dil edinimine yeni yaklaşımları içeren workshoplara katılma olanağı vermiştir.