IMU YDYO 13. Yabancı Diller Yüksekokulu Yöneticileri Toplantısı’na Katıldı

24.10.2019

IMU Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Özlem Fedai, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Onur Ertunç Sari ve Öğr. Gör. Yeliz Kızılay, ve Bölüm Başkan Yardımcımız Öğr. Gör. Asiye Baştürk Beydilli 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘13. Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Yöneticileri Toplantısı’na katıldılar.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’deki tüm devlet ve özel üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokullarının yöneticilerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve ÖSYM kurumundan yetkililer de katıldı.

NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bengü Aksu Ataç açılış konuşmasında toplantının yöneticilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştığı bir idareciler oluşumu olarak diğer akademik dil eğitimi etkinliklerinden ayrılmakta olduğunu vurguladı. Ardından Prof. Dr. Hüsnü Enginarlar YDYO Yöneticileri Platformunun kuruluşuna, amacına ve yürüttüğü faaliyetlere değinerek YDYO Yöneticiler Platformunun gerçek gereksinimlerden doğduğunu belirtti.

Toplantının ilk gününde “21. Yüzyıl Eğitim İlkeleriyle Yabancı Dil Öğretimi” ve “İngilizce Dışındaki Hazırlık Programları ve Sorunları” hakkında sunumlar yapıldı. Toplantının ikinci gününde ise “Yabancı Dil Öğretiminde Akreditasyon” konusunda çeşitli sunumlar yapıldı ve soru cevap bölümüyle görüşler paylaşıldı.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen bu toplantının sonuç bildirgelerine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz; https://ydyotr.wordpress.com/raporlar-ve-dokumanlar/