Yatay Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Başvurusunda Bulunan Adaylar için İYS Sonuçları

20.08.2021

2021-2022 akademik yılı yatay geçiş, çift anadal ve yandal başvurularında bulunan adaylar için 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) sonuçları için TIKLAYINIZ.

18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılmış olan İngilizce Yeterlilik Sınavından (İYS) 70 ve üzeri (69,5 dahil) alan İngilizce programlara yatay geçiş başvurusunda bulunmuş öğrenciler ile aynı sınavdan 80 ve üzeri (79,5 dahil) alan İngilizce Öğretmenliği Bölümüne yatay geçiş başvurusunda bulunmuş öğrenciler bu sınavdan başarılı kabul edilmişlerdir. Yabancı dil muafiyet şartlarını karşılamayan ve İYS'den gerekli notu alamamış ya da sınava girmemiş öğrencilerden; ara sınıflara yatay geçiş başvurusunda bulunanların yatay geçiş başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktırbirinci sınıfa yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerden yatay geçiş başvuru değerlendirmesi olumlu sonuçlananlar ise 2021-2022 akademik yılında İngilizce Hazırlık eğitimine alınacaklardır.

Not: “2021-2022 Yatay Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Başvurusunda Bulunanlar İçin İYS” sınav sonucuna itiraz etmek isteyen öğrenciler, 12 Aralık 2020 tarihli 31332 sayılı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 11. maddesinin 4. fıkrası gereğince, sınav sonuçlarına, ilan tarihini izleyen üç iş günü içerisinde maddi hata yönünden itiraz edebilirler.