Yatay Geçiş Başvurusunda Bulunan Öğrenciler İçin DBS ve İYS (İngilizce ve İspanyolca)

12.08.2021

İngilizce ya da Lisans Alanı İngilizce Olan Programlara Başvuran Adaylar İçin Bilgilendirme

İngilizce programlara ya da lisans alanı İngilizce olan programlara (İngilizce Öğretmenliği Bölümü) yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların yabancı dil muafiyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu adaylardan aşağıdaki şartları yerine getirenler, İngilizce Yeterlilik Sınavından muaftırlar:

1. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yeterlik sınavından son üç yılda başarılı olanlar.
  2. ÖSYM ve YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası standart sınavlardan, sınavı yapan ilgili kurumlar tarafından belirlenen sınav geçerlilik süreleri ve ÖSYM tarafından belirlenen eşdeğerlik tabloları esas alınarak Senato tarafından belirlenen düzeyde puan almış olanlar. (Eşdeğerlik tablosu için TIKLAYINIZ.).
  3. Öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğreniminin en az son üç yılını bu kurumlarda tamamladığını belgeleyen öğrenciler.

Yukarıda yer alan muafiyet şartlarını yerine getiremeyen adayların;

• Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde Orhanlı/Tuzla Yerleşkesinde yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeleri gerekmektedir. Adayların, bu sınavdan başarılı olabilmeleri için, lisans alanı yabancı dil olan bölümler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü) hariç, 70 almaları zorunludur. Lisans alanı yabancı dil olan öğrencilerin (İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin) geçme notu 80’dir.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım 1.Oturum (Dinleme + Okuma + Dil Bilgisi & Kelime)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10.00

Yazılı Kısım 2.Oturum (Yazma)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13.00

Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır. (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr)

Konuşma Sınavı

Sınav Tarihi ve Saati: 19 Ağustos 2021 Perşembe - 10.00*

*Saat 10.00’dan itibaren öğrenciler kendilerine önceden duyurulacak randevu saatlerine göre sınava alınacaklardır.

İngilizce ya da lisans alanı İngilizce olan bir programın birinci sınıfına yatay geçiş başvurusunda bulunan adaylar:

1.sınıfa başvuran adaylardan dil muafiyetiyle ilgili şartları sağlayamayan İngilizce veya lisans alanı İngilizce (İngilizce Öğretmenliği) olan programlara başvuran öğrencilerden yatay geçiş başvurusu olumlu sonuçlananlar Üniversitemiz Tuzla/Orhanlı Yerleşkesinde yabancı dil hazırlık eğitimi alırlar. Bu adaylardan Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girecek olanların, ara sınıflara başvuran adaylardan farklı olarak, öncelikle 17 Ağustos 2021 tarihinde Orhanlı/Tuzla yerleşkesinde yapılacak olan İngilizce Düzey Belirleme Sınavına (DBS'ye) girmeleri gerekmektedir. DBS'den ancak 80 ve üzeri not alan öğrenciler 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanacaktır. Barajı geçemeyen öğrencilerden yatay geçiş başvuru sonucu olumlu olanlar hazırlık sınıfına alınacaktır.

İngilizce Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                        17 Ağustos 2021 Salı

Sınav Başlangıç Saati:        10.00

Sınav Yeri:                           İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Ara sınıflara başvuran adayların 17 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavına girmelerine gerek yoktur. Yine ara sınıflara başvuran adaylardan yukarıdaki dil şartlarını yerine getiremeyenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

Lisans Alanı İspanyolca Olan Bir Programa (İspanyol Dili ve Edebiyatı) Başvuran Adaylar İçin Bilgilendirme

Lisans alanı İspanyolca olan bir programa (İspanyol Dili ve Edebiyatı) yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların yabancı dil muafiyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu adaylardan aşağıdaki şartları yerine getirenler, İspanyolca Yeterlilik Sınavından muaftırlar:

Yukarıda yer alan muafiyet şartlarını yerine getiremeyen adayların;

• Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde Orhanlı/Tuzla Yerleşkesinde yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girmeleri gerekmektedir. Adayların, bu sınavdan başarılı olabilmeleri için 80 almaları zorunludur.

İspanyolca Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım 1.Oturum (Dinleme + Okuma + Dil Bilgisi & Kelime)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba – 10.00

Yazılı Kısım 2.Oturum (Yazma)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13.00

Konuşma Sınavı

Sınav Tarihi ve Saati: 19 Ağustos 2021 Perşembe - 10.00*

İspanyol Dili ve Edebiyatı programının birinci sınıfına yatay geçiş başvurusunda bulunan adaylar:

1.sınıfa başvuran adaylardan dil muafiyetiyle ilgili şartları sağlayamayan öğrencilerden yatay geçiş başvurusu olumlu sonuçlananlar Üniversitemiz Tuzla/Orhanlı Yerleşkesinde yabancı dil hazırlık eğitimi alırlar. Bu adaylardan Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girecek olanların, ara sınıflara başvuran adaylardan farklı olarak, öncelikle 17 Ağustos 2021 tarihinde Orhanlı/Tuzla yerleşkesinde yapılacak olan İspanyolca Düzey Belirleme Sınavına (DBS'ye) girmeleri gerekmektedir. DBS'den ancak 80 ve üzeri not alan öğrenciler 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanacaktır. Barajı geçemeyen öğrencilerden yatay geçiş başvuru sonucu olumlu olanlar hazırlık sınıfına alınacaktır.

İspanyolca Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                        17 Ağustos 2021 Salı

Sınav Başlangıç Saati:        10.00