İspanyolca Hazırlık Programına Kayıtlı Beklemeli Öğrenciler İçin DBS ve İYS Tarihleri Güncellendi!

25.08.2020

2019 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden lisans alanı İspanyolca olan program(lar)a kayıtlı olup hazırlık sınıfından başarısız olan öğrenciler (Beklemeli Öğrenciler) için 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) yapılacaktır.

Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 4 Eylül 2020 Cuma günü 23.59’a kadar aşağıda yer alan ilgili dilekçeyi doldurarak (salgın sebebiyle oluşan mevcut koşullarda sosyal teması azaltma tedbirleri kapsamında) ydy@medeniyet.edu.tr adresine e-mail atmaları gerekmektedir.

NOT: Hâlihazırda sınava girmek isteyip dilekçesini göndermiş olanların yeniden göndermesine gerek yoktur. 4 Eylül 2020 Cuma gününe kadar verilen süre önceki duyuruda sınava girmek isteyip başvuru yapamamış ya da başvuruyu kaçırmış olanlar için geçerlidir.

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

• Örnek dilekçede istenen bilgileri eksiksiz doldurun ve çıktı alarak imzalayın. (Dilekçenizin tamamını örnekteki formata uygun şekilde el yazınızla yazabilir ve imzalayabilirsiniz.)
  • Islak imzalı dilekçenizin fotoğrafını çekin ya da dilekçenizi CamScanner vb. uygulamalar kullanarak tarayın.
  • Fotoğraf dosyasını ya da taranmış dosyayı Yabancı Diller Yüksekokulu e-mail adresine gönderin:  ydy@medeniyet.edu.tr
  • Dilekçenizin bize ulaşması durumunda, “Dilekçeniz işleme alınmıştır.” cevabı, mailinizi gönderdiğiniz e-mail adresine birkaç gün içerisinde gönderilecektir. Üç (3) iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılmazsa, dilekçenizi içeren e-mailinizi tekrar gönderin.
  • Gönderilen mailin takibi öğrencinin sorumluluğundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu ulaşmayan veya geç ulaşan e-maillerin sorumluluğunu almaz.
  • Dilekçeniz okunaklı ve anlaşılır olmalı, (e-mail adresi, iletişim numarası vb.) örnekte istenen tüm bilgileri eksiksiz içermelidir.

Önemli Notlar:

- 2019 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrencilerden 2020-2021 akademik yılında hazırlık eğitimine tekrar kaydolmayı planlayanların, belirtilen akademik yılda uygun düzeye yerleştirilebilmeleri için İspanyolca Yeterlilik Sınavı (İYS) öncesi Düzey Belirleme Sınavına (DBS) girmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin İspanyolca Yeterlilik Sınavına girebilmek için Düzey Belirleme Sınavından 80 ve üzeri not almalarına gerek yoktur. Dilekçe veren beklemeli öğrenciler, Düzey Belirleme Sınavında belirtilen barajı geçemeseler de aynı hafta yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girebileceklerdir. Lisans alanı İspanyolca olan bu öğrenciler için geçme notu 80’dir.

- 2019 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş fakat kaydını dondurmuş ve ilk defa 2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversitemize başlayacak olan öğrencilerin İspanyolca Yeterlilik Sınavı (İYS) öncesi Düzey Belirleme Sınavına (DBS’ye) girmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerden 80 ve üzeri not alan öğrenciler aynı hafta yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Düzey Belirleme Sınavında barajı geçemeyen öğrenciler ise DBS notlarına göre hazırlık programında uygun düzeye yerleştirileceklerdir. Bu öğrencilerin sınav başvuru dilekçesi vermesine gerek yoktur.

Bu bilgilere yönelik tabloyu inceleyebilirsiniz:

3. grupta yer alan öğrenciler hariç tablodaki tüm öğrencilerin sınav(lar)a girebilmek için belirtilen tarihlerde dilekçe vermesi zorunludur.

• Sınav uygulama şekli ve uygulama esasları ile sınav tarih, oturum ve saat bilgilerine ilişkin tüm detaylı bilgiler ilerleyen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası üzerinden duyurulacaktır. Öğrencilerimizin tüm güncel duyurular için web sayfamızı takip etmesi gerekmektedir.
  • Salgın sebebiyle beklenmeyen gelişmeler doğrultusunda, akademik takvimde ve sınav uygulamalarıyla ilgili yapılabilecek değişiklikler için duyuruların güncellenmesi hakkı mahfuzdur. Bu nedenle, öğrencilerimizin sınav haftası için yaptığı planlamalardan kurumumuz sorumlu değildir.