İMUYÖSS Sonucuna Göre Üniversitemize Yerleşmiş Öğrenciler İçin DBS ve İYS

17.07.2019

İMUYÖSS sonucuna göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden İngilizce programlara kayıtlı olanlar ile lisans alanı yabancı dil olanlar için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 29-30 Temmuz 2019 tarihlerinde İMÜ Orhanlı Yerleşkesinde Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) yapılacaktır.

29-30 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacak olan DBS ve İYS hakkında bilgi aşağıdaki gibidir:

Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                       29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati:        10.00

Sınav Yeri:                           İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Önemli Not:

1. Yukarıda yer alan Düzey Belirleme Sınavı’na katılmayan öğrenciler, 29-30 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavı’na (İYS’ ye) giremezler ve doğrudan hazırlık programına alınırlar. Öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavı'na girebilmeleri için Düzey Belirleme Sınavı'ndan en az 80 almaları gerekmektedir. Düzey Belirleme Sınavı'na girmiş fakat 80 alamamış öğrenciler DBS' den aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirilirler.
  2. DBS’ den 80 barajını aşan öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında aynı gün İYS Yazılı Kısım 1. Oturum’dan hemen önce yayınlanacaktır. Bu öğrenciler 29-30 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı'na (İYS’ ye) katılabilirler.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım 1. Oturum:  29 Temmuz 2019 Pazartesi

Başlangıç: 13.30

Yazılı Kısım 2. Oturum: 30 Temmuz 2019 Salı

Başlangıç: 10.00, Bitiş: 11.15 (75 dakika)

Konuşma Sınavı           : 30 Temmuz 2019 Salı

Başlangıç: 13.00

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

İYS’ye Girmesi Gereken Öğrenciler:

• 29 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak Düzey Belirleme Sınavı’ndan 80 ve üzeri not alan öğrenciler

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlilik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) Geçme notu (lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler hariç) 70'tir (69,5 dahil). Lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri) için geçme notu 80’dir (79,5 dahil). İYS' den barajı geçen öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabileceklerdir. Barajı geçemeyen öğrenciler ise DBS puanlarına göre Hazırlık Programı'nda öğrenim görecekleri sınıflara alınacaklardır. Dinleme, Okuma ile Dil Kullanımı ve Kelime Bilgisi 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü 1. oturumda ölçülecektir. Yazma Bölümü, 30 Temmuz 2019 Salı günü 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise yine 30 Temmuz 2019 Salı günü gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak olup geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliğini henüz alamamış öğrenciler öğrenci işlerinden aldıkları öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  2. Geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  3. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.