IMU011 YABANCI DİL (İNGİLİZCE) I DERSİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

25.12.2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının COVID-19 salgını sebebiyle aldığı kararlar doğrultusunda, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yabancı Dil (İngilizce) I Final Sınavı Çevrimiçi (Online) olarak yapılacaktır.

Final Sınavı Tüm Bölümler için 11.01.2021 Tarihinde (Pazartesi) saat 17.30-18.00 saatleri arasında Edmodo üzerinden yapılacaktır. Final sınavı için Arasınav’da kullanılan sınav sınıfı kullanılacaktır. Final sınavı bitiminden sonra sınıftan KESİNLİKLE çıkmayınız. Arasınav sonrası sınav sınıfından çıktıysanız, tekrar aynı kod ile kayıt yapabilirsiniz.

• Sınavınıza 1-14. Haftalar arasındaki tüm konular dahildir.
  • Sınavınız 25 adet sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 30 dakikadır. Bu süre içinde sınavınızı tamamlamanız gerekmektedir.
  • Final sınavının yıl sonu notuna katkısı  %60 olarak hesaplanacaktır.
  • Edmodo Sınıfına kayıt olduğunuz kullanıcı adınız AD SOYAD şeklinde olmak zorundadır. İki isminiz varsa lütfen ikisini de yazınız. Aksi takdirde sınavlarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Final sınavı uygulaması için masaüstü (PC), dizüstü bilgisayar ya da cep telefonlarınızı  (EDMODO uygulamasını indirerek) KULLANABİLİRSİNİZ.
  • Sınav sırasında internet bağlantı sorunları ve/veya elektrik kesintisi durumlarına karşı gerekli önlemleri almanız beklenmektedir. Bunun için mümkün ise internet bağlantı hızı yüksek veya uygun yükseklikte bir masaüstü bilgisayar (PC) ve/veya şarjı dolu bir dizüstü bilgisayar ve/veya cep telefonu ile 3G, 4.5G bağlantısını  hazır etmenizi tavsiye ederiz. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye ait olacaktır.
  • ÖNEMLİ: Sınavda sorun yaşanmaması adına masaüstü ya da dizüstü bilgisayar kullanacak iseniz, bilgisayarınızın saatinin doğru olduğundan emin olunuz. Ayrıca Edmodo sayfasında soruları Türkçe görmeniz halinde sayfa üzerinde sağ tık yaparak “Translate to English” i seçiniz.
  • Her bölüm SADECE yukarıda belirtilen saat aralığında sınava girebilecektir. Sınav uygulaması için zamanında Edmodo’da hazır bulunmanız gerekmektedir.
  • Sorularda geriye dönüp cevaplarınızda gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.
  • Final sınavının bitiminde “Submit (Gönder/Teslim et)” sekmesine tıklayarak sınavınızı sona erdirmeniz gerekmektedir. “Submit (Gönder/Teslim et)”  bölümünü tıklamadığınız takdirde sınavlarınızın değerlendirilmesi mümkün olmayacaktır.
  • Final sınavı için 1 (BİR) giriş hakkınız bulunmaktadır. Ancak sınav esnasında sistemden herhangi bir nedenle düşmeniz durumunda, “Submit (Gönder/Teslim et)” sekmesini tıklamadığınız takdirde, sınav süresi (30 dk) içerisinde sınavınıza yeniden giriş yapıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. “Submit (Gönder/Teslim et)” sekmesini tıkladığınızda veya süreniz dolduğu takdirde böyle bir hakkınız OLMAYACAKTIR.
  • Sınavı bitir sekmesini tıkladıktan sonra sınava dönüş veya sınavda herhangi bir değişiklik yapamazsınız.
  • Sınav sürecinde ve sonrasında “YABANCI DİL (İNGİLİZCE) I FİNAL SINAVI” na dair yazılı ve/veya görsel hiç bir içerik kayıt alma, yazıcıdan çıktı alma, fotokopi ile çoğaltma, ekran görüntüsü alma vb. dahil hiçbir şekilde kopyalanamaz, değiştirilemez, dağıtılamaz ve basılı ve sosyal (dijital) medya dâhil hiç bir platformda KULLANILAMAZ. Kuralları ihlal ettiği tespit edilen öğrencilerin sınavları GEÇERSİZ sayılacaktır. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Lütfen güncel bilgiler ve duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun WEB sayfasını, Edmodo sınıflarınızı ve OBS’de yer alan mailinizi düzenli olarak kontrol ediniz.

Sorularınız ve sorunlarınız için aşağıdaki mail adresine e-posta gönderebilirsiniz:
yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr

Ayrıca aşağıdaki adresten Yabancı Diller Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Sorumlularından birini seçerek yardım talebi oluşturabilirsiniz. https://yardimmasasi.medeniyet.edu.tr

Salgın sebebiyle beklenmeyen gelişmeler doğrultusunda akademik takvimde ve sınav uygulamalarıyla ilgili değişiklik yapma hakkı saklıdır. Bu nedenle, öğrencilerimizin sınav haftası için yaptığı planlamalardan kurumumuz sorumlu değildir.