Güncel Türkçe Programlara Kayıtlı 1. Sınıf Öğrencileri İçin Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Sonuçları

19.10.2020

2020-2021 Akademik Yılı Yabancı Dil I-II Muafiyet Sınavı Sonuçları için TIKLAYINIZ.

1. Üniversitemizin ‘Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’ çerçevesinde belirtilen başarı notunu (60 – harf notu olarak CC- ve üzeri) alan öğrencilerimiz Güz döneminde verilecek olan Yabancı Dil I (İngilizce I) ve Bahar döneminde verilecek Yabancı Dil II (İngilizce II) derslerinden muaf sayılacaktır. Sınavdan geçer not alamayan yani başarı notu 60 (CC) notunun altında olan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerine devam etmek zorundadır. Bu iki dersten sadece bir tanesinden muaf olan öğrenciler, muaf olmadıkları diğer dersi almakla yükümlüdür.

Üniversitemizde Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II dersleri Uzaktan Eğitim şeklinde verilmektedir. Öğrencilerimiz Edmodo üzerinde kayıtlı oldukları sınıflarda paylaşılmış ZOOM linkinden derslerine katılabilirler.

2. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen öğrenciler 23 EKİM 2020 tarihi mesai bitimine kadar (16.30) yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr adresine isim ve bölüm bilgilerini içeren durumlarını açıklayan bir dilekçeyi mail atabilirler.

3. Muafiyet haklarından feragat etmek isteyen öğrenciler 23 EKİM 2020 tarihi mesai bitimine kadar (16.30) yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr  adresine mail aracılığıyla dilekçe vererek muafiyet haklarından feragat ve derslere devam etmeyi isteme hakkına sahiptir. Ancak bu öğrencilerin dilekçeleri işleme konduktan sonra kararlarını değiştirme hakları YOKTUR. Öğrencilerimiz isterlerse tek bir sınavdan isterlerse iki sınavdan da feragat etme hakkına sahiptir.

• FERAGAT VE/VEYA İTİRAZ DİLEKÇESİ: Adınız, Soyadınız, Bölümünüz ve Öğrenci numaranızı içeren dilekçenizi feragat etmek (veya itiraz etmek) istediğiniz dersleri ekleyerek (Yabancı Dil I ve/veya Yabancı Dil II) A4 kâğıda yazınız ve imzalayınız.
  • Islak imzalı dilekçenizin fotoğrafını çekin ya da dilekçenizi CamScanner vb. uygulamalar kullanarak tarayın.
  • Fotoğraf dosyasını ya da taranmış dosyayı Yabancı Diller Yüksekokulu e-mail adresine gönderin:  yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr
  • Dilekçenizin bize ulaşması durumunda, “Dilekçeniz işleme alınmıştır.” cevabı, mailinizi gönderdiğiniz e-mail adresine birkaç gün içerisinde gönderilecektir. Üç (3) iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılmazsa, dilekçenizi içeren e-mailinizi tekrar gönderin.
  • Gönderilen mailin takibi öğrencinin sorumluluğundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu ulaşmayan veya geç ulaşan e-maillerin sorumluluğunu almaz.
  • Dilekçeniz okunaklı ve anlaşılır olmalı, (e-mail adresi, iletişim numarası vb.) gerekli tüm bilgileri eksiksiz içermelidir.

4. Sınav sonuçları listelerinde yer alan "HAZIRLIK BAŞARILI" : İsteğe bağlı hazırlık programını başarılı olarak tamamlayarak 1. sınıfa devam edecek olan öğrencilerimizdir.  Bu öğrencilerin Yabancı Dil 1 (İngilizce 1) ve Yabancı Dil 2 (İngilizce 2) ders notları, 13 Nisan 2019 tarihli 30744 sayılı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne (Madde 11/1-d) göre sisteme AA olarak girilecektir.

5. "SINAVA GİREMEZ" : Yabancı Dil I-II dersini alttan veya ortalama yükseltme olarak alan öğrencilerin muafiyet sınavına girme hakları yoktur. Giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılmıştır.

6. Öğrencilerimiz dersler ile ilgili tüm soruları için dersin Öğretim Elemanlarıyla iletişime geçmelidir. Bunun dışında Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini alan öğrencilerimiz yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr  adresine mail atarak dersle ilgili sorunları ve önerilerini iletebilirler.

7. Öğrencilerimiz tüm gelecek duyurular için ders için girmiş oldukları Edmodo sınıflarınıe-postalarınıYabancı Diller Yüksekokulu websitesi “Duyurular” bölümünü takip etmeleri önemle duyurulur.