Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı - Sınav Salonları ve Listeleri

08.12.2022

Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından 10 Aralık 2022 (Cumartesi) tarihinde yapılacak olan Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı listeleri ve sınav salonları için tıklayınız.

Önemli Uyarılar:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihte ve saatte sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Geç kalan öğrenciler sınava alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur.
  2. Sınavda TC kimlik kontrolü ve öğrenci kimliği kontrolü yapılacaktır. Yabancı uyruklu öğrenciler, TC kimlik kartı yerine pasaport ya da kimlik bilgilerini içeren bir belge gösterebilirler. Öğrenci kimliği olmayan öğrenciler, e-devletten ya da öğrenci işlerinden aldıkları öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  3. Sınav gününde sınav kağıdı ve cevap kağıdı dışında herhangi bir şey sağlanmayacağından, öğrencilerimizin sınavda ihtiyaç duyacakları araç gereçleri (kalem, silgi, su vb.) kendilerinin getirmesi gerekmektedir.

ERASMUS YABANCI DİL (İNGİLİZCE) SINAVI

Sınav Tarihi:                                 10 Aralık 2022 (Cumartesi)

Sınav Başlangıç Saati:               11.00

Sınav Yeri:                                     Göztepe Güney Yerleşke, C Blok Derslikleri

Bina Sınav Sorumlusu Odası:   C209 (Güney Yerleşke, C Blok 2. Kat)

Bina Sınav Sorumluları              Öğr. Gör. Burcu UZUNÖNER AYDIN)

(burcu.uzunoner@medeniyet.edu.tr)

Öğr. Gör. Görkem BEYDİLLİ

(gorkem.beydilli@medeniyet.edu.tr)

Öğr. Gör. Ayşe Merve KURTULAN BAYNAL

(merve.kurtulan@medeniyet.edu.tr)

Sınav Hakkında Bilgi

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı, 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınav, dilbilgisi, kelime ve okuma becerilerini (ana fikir bulma, okuduğu metni anlama, çıkarım yapma, paragraf tamamlama, anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma, diyalog tamamlama, duruma uygun ifadeyi bulma vb. alt beceriler dahil) ölçmektedir. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurabilmeleri için, Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavından en az 70 almaları gerekmektedir.

Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasının ve Erasmus Programı Koordinatörlüğü web sayfasının  “Duyurular” bölümünü kontrol ediniz.