Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine Başvurmak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

23.10.2019

2019-2020 Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları, Aralık ayının ikinci haftasında başlayacaktır. Erasmus başvuru kriterlerinden biri de Yabancı Dil (İngilizce) puanıdır. Başvuru yapacak öğrencilerin, YDS'den en az 65 veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yayınlanan İngilizce eşdeğerlik tablosundaki YDS 65 puana eşdeğerliği olan puanlardan birine sahip olması gerekmektedir. Daha önceki yıllarda Erasmus yabancı dil sınavlarına girmiş olan öğrencilerin sonuçları, 2019-2020 yılı Erasmus başvurusu için geçerli sayılmayacaktır. Üniversitemizde hazırlık okumuş olan öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) puanının geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Erasmus’a başvurmak isteyen ancak yabancı dil puanı olmayan öğrenciler için Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından 23 Kasım 2019 tarihinde Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır. Katılmak isteyen öğrencilerin, en geç 15 Kasım 2019 (Cuma) mesai bitimine (16.30) kadar, aşağıdaki dilekçeyi doldurarak ıslak imzalı bir şekilde, Orhanlı yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliğine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı Başvuru Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

ERASMUS YABANCI DİL (İNGİLİZCE) SINAVI

Sınav Tarihi:                      23 Kasım 2019 (Cumartesi)

Sınav Başlangıç Saati:      11.00

Sınav yeri:                         Göztepe Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Sınav Hakkında Bilgi

Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı, 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınav, dilbilgisi, kelime ve okuma becerilerini (ana fikir bulma, okuduğu metni anlama, çıkarım yapma, paragraf tamamlama, anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma, diyalog tamamlama, duruma uygun ifadeyi bulma vb. alt beceriler dahil) ölçmektedir. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine başvurabilmeleri için, Erasmus Yabancı Dil (İngilizce) Sınavından en az 70 almaları gerekmektedir.

Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasının ve Erasmus Programı Koordinatörlüğü web sayfasının  “Duyurular” bölümünü kontrol ediniz.