Çift Anadal veya Yandal Başvurusu Yapan Öğrenciler için Yeterlilik Sınavı (İngilizce ve İspanyolca)

12.08.2021

İngilizce ya da Lisans Alanı İngilizce Olan Programlara Başvuran Adaylar İçin Bilgilendirme

İngilizce programlara ya da lisans alanı İngilizce olan programlara (İngilizce Öğretmenliği Bölümü) çift anadal veya yandal başvurusunda bulunan adayların yabancı dil muafiyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu adaylardan aşağıdaki şartları yerine getirenler, İngilizce Yeterlilik Sınavından muaftırlar:

1. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yeterlik sınavından son üç yılda başarılı olanlar.
  2. ÖSYM ve YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası standart sınavlardan, sınavı yapan ilgili kurumlar tarafından belirlenen sınav geçerlilik süreleri ve ÖSYM tarafından belirlenen eşdeğerlik tabloları esas alınarak Senato tarafından belirlenen düzeyde puan almış olanlar. (Eşdeğerlik tablosu için TIKLAYINIZ.).
  3. Öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğreniminin en az son üç yılını bu kurumlarda tamamladığını belgeleyen öğrenciler.

Yukarıda yer alan muafiyet şartlarını yerine getiremeyen adayların;

• Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde Orhanlı/Tuzla Yerleşkesinde yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeleri gerekmektedir. Adayların, bu sınavdan başarılı olabilmeleri için, lisans alanı yabancı dil olan bölümler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü) hariç, 70 almaları zorunludur. Lisans alanı yabancı dil olan öğrencilerin (İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin) geçme notu 80’dir.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım 1.Oturum (Dinleme + Okuma + Dil Bilgisi & Kelime)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10.00

Yazılı Kısım 2.Oturum (Yazma)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13.00

Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır. (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr)

Konuşma Sınavı

Sınav Tarihi ve Saati: 19 Ağustos 2021 Perşembe - 10.00*

*Saat 10.00’dan itibaren öğrenciler kendilerine önceden duyurulacak randevu saatlerine göre sınava alınacaklardır.

Lisans Alanı İspanyolca Olan Bir Programa (İspanyol Dili ve Edebiyatı) Başvuran Adaylar İçin Bilgilendirme

Lisans alanı İspanyolca olan bir programa (İspanyol Dili ve Edebiyatı) çift anadal veya yandal başvurusunda bulunan adayların yabancı dil muafiyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu adaylardan aşağıdaki şartları yerine getirenler, İspanyolca Yeterlilik Sınavından muaftırlar:

2. ÖSYM ve YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası standart sınavlardan, sınavı yapan ilgili kurumlar tarafından belirlenen sınav geçerlilik süreleri ve ÖSYM tarafından belirlenen eşdeğerlik tabloları esas alınarak Senato tarafından belirlenen düzeyde puan almış olanlar. (Eşdeğerlik tablosu için TIKLAYINIZ).

Yukarıda yer alan muafiyet şartlarını yerine getiremeyen adayların;

• Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde Orhanlı/Tuzla Yerleşkesinde yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girmeleri gerekmektedir. Adayların, bu sınavdan başarılı olabilmeleri için 80 almaları zorunludur.

İspanyolca Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım 1.Oturum (Dinleme + Okuma + Dil Bilgisi & Kelime)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba – 10.00

Yazılı Kısım 2.Oturum (Yazma)