Beklemeli Öğrencilerin Dikkatine (İspanyolca Hazırlık)

23.05.2022

2020 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizin İspanyol Dili ve Edebiyatı programına yerleşmiş fakat 2020-2021 Akademik Yılında Hazırlık sınıfından başarısız olmuş beklemeli öğrenciler için 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında İspanyolca Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 10 Haziran 2022 Cuma günü 16.00’a kadar ıslak imzalı dilekçelerini ydy@medeniyet.edu.tr adresine göndermeleri ya da İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliğine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Dilekçe örneği için tıklayınız.

Mail Yoluyla Dilekçe Tesliminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

• Örnek dilekçede istenen bilgileri eksiksiz doldurun ve çıktı alarak imzalayın. (Dilekçenizin tamamını örnekteki formata uygun şekilde el yazınızla yazabilir ve imzalayabilirsiniz.)
  • Islak imzalı dilekçenizin fotoğrafını çekin ya da dilekçenizi CamScanner vb. uygulamalar kullanarak tarayın.
  • Fotoğraf dosyasını ya da taranmış dosyayı Yabancı Diller Yüksekokulu e-mail adresine gönderin:  ydy@medeniyet.edu.tr
  • Dilekçenizin bize ulaşması durumunda, “Dilekçeniz işleme alınmıştır.” cevabı, mailinizi gönderdiğiniz e-posta adresine birkaç gün içerisinde gönderilecektir. İki (2) iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılmazsa, dilekçenizi içeren e-mailinizi tekrar gönderin.
  • Gönderilen mailin takibi öğrencinin sorumluluğundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu ulaşmayan veya geç ulaşan e-maillerin sorumluluğunu almaz.
  • Dilekçeniz okunaklı ve anlaşılır olmalı, (e-posta adresi, iletişim numarası vb.) örnekte istenen tüm bilgileri eksiksiz içermelidir.

Uyarı:

• 2020 ya da 2021 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleştirilmiş olup 2021-2022 Akademik Yılında Hazırlık programında öğrenim görmeye devam eden öğrencilerden, 12 Aralık 2020 tarihli 31332 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 12. Maddesi 1. Fıkrası (a) ve (b) bentleri hükmünce devamsızlık sınırını aşanlar ile; aynı yönetmeliğin 11. Maddesi 1. Fıkrası (a) bendi hükmünce Yabancı Diller Yüksekokul Kurulu tarafından belirlenen yıl sonu notunun (60 puanın) altında puan alanlar İspanyolca Yeterlilik Sınavına giremez.

• 2020 ya da 2021 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden 2021-2022 Akademik Yılında Hazırlık sınıfında derslere devam eden (devamsızlıktan kalmamış) ve yıl sonu notu 60 ve üzeri olan öğrencilerimizin sınav başvuru dilekçesi vermelerine gerek yoktur. Bu öğrenciler belirlenen gün ve saatte doğrudan İspanyolca Yeterlilik Sınavı’na alınacaklardır

• Öğrenim harcını yatırmamış olan beklemeli öğrenciler İspanyolca Yeterlilik Sınavına giremezler.

Harç Borcu Olan Beklemeli Öğrencilerin Dikkatine:

• Harcını yatırmayan öğrenciler 10.06.2022 / 23.59’a kadar Ziraat Bankası İnternet Şubesi veya Ziraat Bankası ATM’lerinden harçlarını yatırabilirler.
  • Ödeme adımları: (Ödemeler – Eğitim, Sınav ve Üniversiteler – Üniversite Sınav ve Harç Ödemeleri – İstanbul Medeniyet Üniversitesi – Öğrenci No )

Önemli Not:

• Sınav uygulama şekli ve uygulama esasları ile sınav tarih, oturum ve saat bilgilerine ilişkin tüm detaylı bilgiler ilerleyen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası üzerinden duyurulacaktır. Öğrencilerimizin tüm güncel duyurular için web sayfamızı takip etmesi gerekmektedir.

• Salgın, olumsuz hava koşulları vb. beklenmeyen gelişmeler doğrultusunda, akademik takvimde ve sınav uygulamalarıyla ilgili yapılabilecek değişiklikler için duyuruların güncellenmesi hakkı mahfuzdur. Bu nedenle, öğrencilerimizin sınav haftası için yaptığı planlamalardan kurumumuz sorumlu değildir.