Beklemeli Öğrenciler ve 2018 Girişli İsteğe Bağlı Hazırlık Okumuş Öğrenciler İçin DBS ve İYS

31.07.2019

2017 ya da 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden İngilizce programlara kayıtlı olup hazırlık sınıfından başarısız olan öğrenciler (Beklemeli Öğrenciler) ile 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş ve 2018-2019 akademik yılında isteğe bağlı hazırlık okumuş olup hazırlık sınıfından başarısız olan Türkçe programlara kayıtlı öğrenciler için 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin; 31 Temmuz- 19 Ağustos 2019 tarihleri arasında ekteki dilekçeyi doldurarak Orhanlı-Tuzla Yerleşkesi’nde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği'ne en geç 19 Ağustos mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

Önemli Notlar:

2017 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrenciler, İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) öncesi Düzey Belirleme Sınavına (DBS’ye) girmeyeceklerdir.

-2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için açılan kontenjan dâhilinde hazırlık sınıfında eğitim almış fakat hazırlık sınıfından başarısız olmuş İsteğe Bağlı Öğrenciler,  Düzey Belirleme Sınavına (DBS’ye) girmeyeceklerdir.

-2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrencilerden 2019-2020 akademik yılında hazırlık eğitimine tekrar kaydolmayı planlayanların, belirtilen akademik yılda uygun düzeye yerleştirilebilmeleri için İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) öncesi Düzey Belirleme Sınavına (DBS) girmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavına girebilmek için Düzey Belirleme Sınavından 80 ve üzeri not almalarına gerek yoktur. Dilekçe veren beklemeli öğrenciler, Düzey Belirleme Sınavından belirtilen barajı geçemeseler de aynı hafta yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girebileceklerdir. Yine bu öğrencilerden İngilizce Yeterlilik Sınavından 70 ve üzeri not alarak başarılı olanlar bölümlerine başlayabileceklerdir.

-2017 veya 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş fakat kaydını dondurmuş ve ilk defa 2019-2020 eğitim öğretim yılında üniversitemize başlayacak olan öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) öncesi Düzey Belirleme Sınavına (DBS’ye) gireceklerdir. Bu öğrencilerden 80 ve üzeri not alan öğrenciler aynı hafta yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Düzey Belirleme Sınavında barajı geçemeyen öğrenciler ise DBS notlarına göre hazırlık programında uygun düzeye yerleştirileceklerdir. Bu öğrencilerin sınav başvuru dilekçesi vermesine gerek yoktur.

Sınav oturum bilgileri ve sınav saatleri ileri bir tarihte Yabancı Diller Yüksekokulu Web sayfasında duyurular bölümünde yayınlanacaktır. Bu konuda sınav öncesinde Web sitemizi takip etmeniz gerekmektedir.

- Dilekçesinin aslını kargo aracılığı ile 'Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği' ne gönderecek olan öğrencilerin dilekçeleri, en geç 19 Ağustos 2019 tarihinde mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Bu tarihten sonra gelen dilekçeler kabul edilmeyecektir. Kargosu ulaşmayan belgelerin veya zarar gören gönderilerin sorumluluğu Yabancı Diller Yüksekokulu’na ait değildir.