Ara Dönem İspanyolca Yeterlilik Sınavı Hakkında Duyuru (Şubat 2021)

05.01.2021

1-5 Şubat 2021 tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavına girmek isteyen tüm öğrencilerin dilekçelerini en geç 22 Ocak 2021 (Cuma) mesai bitimine (16.30) kadar (salgın sebebiyle oluşan mevcut koşullarda sosyal teması azaltma tedbirleri kapsamında) ydy@medeniyet.edu.tr adresine e-mail atmaları gerekmektedir.

Dilekçe Teslim Tarih Aralığı: 5 Ocak 2021 – 22 Ocak 2021

Dilekçe Örneği:

2019 ÖSYM yerleştirme puanı ile yerleşen öğrencilerin dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

2020 ÖSYM yerleştirme puanı ile yerleşen öğrencilerin dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

Önemli Not:

• Örnek dilekçede istenen bilgileri eksiksiz doldurun ve çıktı alarak imzalayın. (Dilekçenizin tamamını örnekteki formata uygun şekilde el yazınızla yazabilir ve imzalayabilirsiniz.)
  • Islak imzalı dilekçenizin fotoğrafını çekin ya da dilekçenizi CamScanner vb. uygulamalar kullanarak tarayın.
  • Fotoğraf dosyasını ya da taranmış dosyayı Yabancı Diller Yüksekokulu e-mail adresine gönderin:  ydy@medeniyet.edu.tr
  • Dilekçenizin bize ulaşması durumunda, “Dilekçeniz işleme alınmıştır.” cevabı, mailinizi gönderdiğiniz e-mail adresine birkaç gün içerisinde gönderilecektir. Üç (3) iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılmazsa, dilekçenizi içeren e-mailinizi tekrar gönderin.
  • Gönderilen mailin takibi öğrencinin sorumluluğundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu ulaşmayan veya geç ulaşan e-maillerin sorumluluğunu almaz.
  • Dilekçeniz okunaklı ve anlaşılır olmalı, (e-mail adresi, iletişim numarası vb.) örnekte istenen tüm bilgileri eksiksiz içermelidir.

Ara Dönem İspanyolca Yeterlilik Sınavına Girebilecek Öğrenciler:

1. 2019 ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde İspanyol Dili ve Edebiyatı programına kayıtlı olup 2019-2020 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitiminden başarısız olmuş öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (5 Ocak 2021- 22 Ocak 2021 tarihleri arasında) vermiş olanlar (Beklemeli Öğrenciler).
  2. 2020 ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde İspanyol Dili ve Edebiyatı programına kayıtlı olup 2020-2021 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (5 Ocak 2021- 22 Ocak 2021 tarihleri arasında) vermiş olanlar.
  3. 2019 ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden üniversitemizde İspanyol Dili ve Edebiyatı programına kayıtlı olup, 2019-2020 akademik yılında kayıt dondurmuş ve 2020-2021 akademik yılında hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (5 Ocak 2021- 22 Ocak 2021 tarihleri arasında) vermiş olanlar.

Not: 2020-2021 akademik yılında hazırlık sınıfına kayıtlı olup devamsızlık sınırını aşmış öğrenciler sınava giremez.

Sınav Hakkında Bilgi: İspanyolca Yeterlilik Sınavı, dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi B1 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) İspanyolca Yeterlilik Sınavından 80 ve üzeri alan öğrenciler hazırlıktan başarılı sayılırlar.

Önemli Not:

Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde önceden duyurulacak ve kayıt olunması gerekecek çevrimiçi (online) sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınav oturumlarına ilişkin gün ve saat bilgileri, çevrimiçi (online) sınav salonları bilgisi, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlardan önce kimlik kontrolü yapılacak ve geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır.