Ara Dönem İngilizce Yeterlilik Sınavı (Ocak 2020-İYS) Yazılı Kısım Sınav Salonları

10.01.2020

13-14 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak olan Ara Dönem İngilizce Yeterlilik Sınavı Yazılı Kısım (1. ve 2. oturum) sınıf listeleri ve sınav salonları için TIKLAYINIZ.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) Hakkında Bilgi

Yazılı Kısım:  13 Ocak 2020, Pazartesi

1. Oturum Başlangıç: 10.30

2. Oturum Başlangıç: 13.30 Bitiş: 14.45 (1 saat 15 dk)

Konuşma Sınavı:  14 Ocak 2020, Salı

Konuşma Sınavı Başlangıç: 10.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlilik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) İYS'den 70 ve üzeri alan öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri hariç) hazırlıktan başarılı sayılırlar. İngilizce Öğretmenliği Bölümü geçme notu 80'dir. Dinleme, Okuma, Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisi 13 Ocak 2020 Pazartesi günü 1. oturumda ölçülecektir.  Yazma Bölümü aynı gün 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise 14 Ocak 2020 Salı günü gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin tüm duyurular (sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri vb.) Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak ve geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliği çeşitli nedenlerden dolayı olmayan öğrenciler, e-devlet üzerinden ya da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından aldıkları öğrenci belgelerini ibraz etmek zorundadır.
  2. Öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sayfasını ziyaret edebilir (http://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.