Ara Dönem İngilizce Yeterlilik Sınavı Hakkında Duyuru (Ocak 2020)

09.12.2019

Dilekçe Teslim Tarih Aralığı: 09 Aralık 2019 – 27 Aralık 2019

Dilekçe Teslim Yeri: İMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği

Dilekçe Örneği:

2018 ÖSYM puanı ile yerleşen öğrencilerin dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

2019 ÖSYM puanı ile yerleşen öğrencilerin dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

Not: Sınava girmek isteyen tüm öğrencilerin dilekçelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında Yüksekokul Sekreterliği’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Dilekçe vermeyen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir. Dilekçeler dilekçe sahibi tarafından elden ya da posta yolu ile sekreterliğe ulaştırılmalıdır. Dilekçesinin aslını kargo aracılığı ile 'Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği' ismine gönderecek olan öğrencilerin dilekçeleri, en geç 27 Aralık 2019 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Bu tarihten sonra gelen dilekçeler kabul edilmeyecektir. Yabancı Diller Yüksekokulu, kargosu ulaşmayan belgelerin veya zarar gören gönderilerin sorumluluğunu üstlenmez.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) Hakkında Bilgi

Yazılı Kısım:  13 Ocak 2020, Pazartesi

1. Oturum Başlangıç: 10.30

2. Oturum Başlangıç: 13.30 Bitiş: 14.45 (1 saat 15 dk)

Konuşma Sınavı: :    14 Ocak 2020, Salı

Konuşma Sınavı Başlangıç: 10.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

İYS’ye Girebilecek Öğrenciler:

1. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizin İngilizce programlarına ya da lisans alanı İngilizce olan bir programa kayıtlı olup 2018-2019 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitiminden başarısız olmuş öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (9 Aralık 2019- 27 Aralık 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar (Beklemeli Öğrenciler),
  2. 2019 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizin İngilizce programlarına ya da lisans alanı İngilizce olan bir programa kayıtlı olup 2019-2020 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (9 Aralık 2019- 27 Aralık 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  3. 2019 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizin Türkçe programlarına kayıtlı olup 2019-2020 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitimine devam eden isteğe bağlı öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (9 Aralık 2019- 27 Aralık 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  4. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş öğrencilerden İngilizce programlara ya da lisans alanı İngilizce olan bir programa kayıtlı olup, 2018-2019 akademik yılında kayıt dondurmuş ve 2019-2020 akademik yılında hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerden sınava girmek istediğine dair dilekçeyi belirtilen tarihler arasında (9 Aralık 2019- 27 Aralık 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar Ocak 2020 İYS’ye girebilirler. (2019-2020 akademik yılında kayıt dondurmuş öğrenciler ilgili sınava giremezler.)

Not: 2019-2020 akademik yılında hazırlık sınıfına kayıtlı olup derse devam hakkını kaybetmiş (devamsızlık sınırını aşmış) öğrenciler sınava giremez.

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlilik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) İYS'den 70 ve üzeri alan öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri hariç) hazırlıktan başarılı sayılırlar. İngilizce Öğretmenliği Bölümü geçme notu 80'dir. Dinleme, Okuma, Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisi 13 Ocak 2020 Pazartesi günü 1. oturumda ölçülecektir.  Yazma Bölümü aynı gün 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise 14 Ocak 2020 Salı günü gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak ve geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliği çeşitli nedenlerden dolayı olmayan öğrenciler, e-devlet üzerinden ya da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından aldıkları öğrenci belgelerini ibraz etmek zorundadır.

Öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (http://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.