Ağustos 2019 İspanyolca Düzey Belirleme Sınavı ve İspanyolca Yeterlilik Sınavı Hakkında Duyuru

10.08.2019

2019 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş ve lisans alanı İspanyolca olan öğrenciler (İspanyolca Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri) için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 26-28 Ağustos 2019 tarihlerinde İMÜ Orhanlı Yerleşkesinde Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve İspanyolca Yeterlilik Sınavı (İYS) yapılacaktır.

26-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak olan İspanyolca DBS ve İYS hakkında bilgi aşağıdaki gibidir:

Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                         26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati:        10.30

Sınav Yeri:                            İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Önemli Not:

1. Yukarıda yer alan Düzey Belirleme Sınavı’na katılmayan öğrenciler, 27-28 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavı’na (İYS’ ye) giremezler ve doğrudan hazırlık programına alınırlar. Öğrencilerin İspanyolca Yeterlilik Sınavı'na girebilmeleri için Düzey Belirleme Sınavı'ndan en az 80 almaları gerekmektedir. Düzey Belirleme Sınavı'na girmiş fakat 80 alamamış öğrenciler DBS' den aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirilirler.
  2. DBS’ den 80 barajını aşan öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında aynı gün yayınlanacak olup 27-28 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan İspanyolca Yeterlilik Sınavı'na (İYS’ye) katılabilirler.

İspanyolca Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım:  27 Ağustos 2019 Salı

1. Oturum Başlangıç: 10.30

2. Oturum Başlangıç: 13.30

Konuşma Sınavı: 28 Ağustos 2019 Çarşamba

Konuşma Sınavı Başlangıç: 10.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

İYS’ye Girmesi Gereken Öğrenciler:

• 26 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak Düzey Belirleme Sınavı’ndan 80 ve üzeri not alan öğrenciler

Sınav Hakkında Bilgi: İspanyolca Yeterlilik Sınavı’na yönelik geçme notu lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler (İspanyolca Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri) için 80’dir (79,5 dahil). İYS' den barajı geçen öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabileceklerdir. Barajı geçemeyen öğrenciler ise DBS puanlarına göre Hazırlık Programı'nda öğrenim görecekleri sınıflara alınacaklardır.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak olup geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliğini henüz alamamış öğrenciler öğrenci işlerinden veya e-devletten aldıkları öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  2. Geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki) ve İETT’nin web sayfasından (yaz tarifesi uygulanıyor olabilmesi ihtimalini de hesaba katarak) ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  3. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.