Ağustos 2019 İngilizce Düzey Belirleme Sınavı ve İngilizce Yeterlilik Sınavı Hakkında Duyuru

10.08.2019

26-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak olan DBS ve İYS hakkında bilgi aşağıdaki gibidir:

Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                         26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati:        10.30

Sınav Yeri:                            İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

DBS’ye Girmesi Gereken Öğrenciler

1. Yeni kayıt yaptıran (2019 yılı girişli) %100 İngilizce programlarda öğrenim görecek öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği Bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler dahil),
  2. 2017 veya 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş fakat kaydını dondurmuş öğrenciler (ilk defa 2019-2020 eğitim öğretim yılında üniversitemize başlayacak olan öğrenciler),
  3. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrencilerden 2019-2020 akademik yılında hazırlık programına kaydolmayı planlayan öğrencilerden DBS ve/veya İYS’ye girmek istediğini belirtir dilekçe vermiş olanlar.

*** 2017 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrenciler ve 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfına kayıt yaptırmış fakat hazırlık sınıfından başarısız olmuş isteğe bağlı öğrenciler Düzey Belirleme Sınavına giremez.

Önemli Not:

1. Yukarıda yer alan Düzey Belirleme Sınavı’na katılmayan 1 ve 2 numaralı gruptaki öğrenciler, 27-28 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavı’na (İYS’ye) giremezler ve doğrudan hazırlık programına alınırlar. Bu gruplardaki öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavı'na girebilmeleri için Düzey Belirleme Sınavı'ndan en az 80 almaları gerekmektedir. Düzey Belirleme Sınavı'na girmiş fakat 80 alamamış öğrenciler DBS' den aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirilirler.
  2. Yukarıda yer alan 3 numaralı gruptaki öğrenciler (2018 yılı girişli beklemeli öğrenciler) DBS’den 80 alamasa bile İYS’ye girebilir.
  3. DBS’ den 80 barajını aşan öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında aynı gün yayınlanacak olup 27-28 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavı'na (İYS’ye) katılabilirler.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım:  27 Ağustos 2019 Salı

1. Oturum Başlangıç: 10.30

2. Oturum Başlangıç: 13.30, Bitiş: 14.45 (1 saat 15 dk)

Konuşma Sınavı: 28 Ağustos 2019 Çarşamba

Konuşma Sınavı Başlangıç: 10.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

İYS’ye Girmesi Gereken Öğrenciler:

1. 26 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak Düzey Belirleme Sınavı’ndan 80 ve üzeri not alan öğrenciler,
  2. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş olan eğitim hakkını kaybetmemiş beklemeli öğrencilerden DBS ve/veya İYS’ye girmek istediğini belirtir dilekçeyi daha önceden belirtilen tarihler arasında (31 Temmuz 2019 - 19 Ağustos 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  3. 2017 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş beklemeli öğrencilerden İYS’ye girmek istediklerini belirtir dilekçeyi daha önceden belirtilen tarihler arasında (31 Temmuz 2019 - 19 Ağustos 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  4. 2018 ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemize yerleşmiş 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfına kayıt yaptırmış fakat hazırlık sınıfından başarısız olmuş isteğe bağlı öğrencilerden İYS’ye girmek istediklerini belirtir dilekçeyi daha önceden belirtilen tarihler arasında (31 Temmuz 2019 - 19 Ağustos 2019 tarihleri arasında) vermiş olanlar,
  5. Yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrenciler (bu öğrencilerin sınav başvuru dilekçesi vermesine gerek yoktur) İYS'ye katılabilirler.

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlilik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) Geçme notu (lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler hariç) 70'tir (69,5 dahil). Lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri) için geçme notu 80’dir (79,5 dahil). İYS' den barajı geçen öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabileceklerdir. Barajı geçemeyen öğrenciler ise DBS puanlarına göre Hazırlık Programı'nda öğrenim görecekleri sınıflara alınacaklardır. Dinleme, Okuma ile Dil Kullanımı ve Kelime Bilgisi 27 Ağustos 2019 Salı günü 1. oturumda ölçülecektir. Yazma Bölümü aynı gün 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak olup geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliğini henüz alamamış öğrenciler öğrenci işlerinden veya e-devletten aldıkları öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  2. Geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki) ve İETT’nin web sayfasından (yaz tarifesi uygulanıyor olması ihtimalini dikkate alarak) ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  3. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.