2020-2021 Yıl Sonu (Haziran) İngilizce Yeterlilik Sınavı Hakkında Bilgilendirme ve Sınav Listeleri

19.06.2021

2020-2021 akademik yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan Yıl Sonu (Haziran) İngilizce Yeterlilik Sınavının 22-23 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Sınav oturumları hakkında genel bilgi aşağıdaki gibidir:

1. ve 2. Oturumlar: 22 Haziran 2021 Salı

1. Oturum: 10.00-11.05 (Edmodo + Zoom)

2. Oturum: 11.20-12.45 (Zoom + Turnitin)

Konuşma Sınavı: 23 Haziran 2021 Çarşamba

Sınav Başlangıç: 10.00 (Zoom)

Sınav Hakkında Bilgi: Yapılacak sınav okuma, dil kullanımı, (dil bilgisi ve kelime bilgisi) yazma ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Okuma ve Dil Kullanımı 22 Haziran 2021 Salı günü yapılacak olan 1. oturumda ölçülecektir.  Yazma Bölümü ise yine aynı gün (22 Haziran 2021 Salı) 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise 23 Haziran 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

2020-2021 Yıl Sonu (Haziran) İngilizce Yeterlilik Sınavı listeleri, online sınav salonu bilgileri ve konuşma sınavı randevu saatleri için TIKLAYINIZ

Listede adı bulunan öğrencilerimizin atandıkları Edmodo sınav salonlarına (2020-2021 Haziran İYS (EPE) Exam Hall) verilen katılım kodlarını kullanarak kendi ad ve soyadları ile (herhangi bir takma isim ya da kısaltma kullanmadan21 Haziran 2021 saat 23.59'a kadar kayıt olmaları gerekmektedir.

Sınava bu Edmodo sınıfları üzerinden erişim sağlanacaktır. Sınav esnasında sınav oturumuna bağlanmak için ihtiyacınız olan Zoom linkleri ile Yazma oturumu için gerekli olan Turnitin sınıf numarası ve kayıt anahtarı da yine kendi sınıfınıza ait Edmodo duvarında paylaşılacaktır.

Sınava ilişkin hatırlatmalar ve duyurular için YDYO web sitesi ve Edmodo sınav salonlarınız düzenli olarak takip edilmelidir.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde online sınav salonlarında (yukarıda belirtilen online platformlarda) hazır bulunmaları gerekmektedir.
  1. Tüm sınavlarda kimlik kontrolü yapılacaktır. 1. ve 2. oturumlarda sınav yoklamasına katılmayan öğrenci Edmodo veya Turnitin üzerinden sınavını teslim etse dahi sınava GİRMEDİ olarak kabul edilecektir ve sınav sonucu geçersiz sayılacaktır.
  1. Sınav sırasında internet bağlantı sorunları ve/veya elektrik kesintisi durumlarına karşı gerekli önlemleri almanız beklenmektedir. Bunun için mümkün ise internet bağlantı hızı yüksek veya uygun yükseklikte bir masaüstü bilgisayar (PC) ve/veya şarjı dolu bir dizüstü bilgisayar ve/veya cep telefonu ile 3G, 4.5G bağlantısını hazır etmenizi tavsiye ederiz. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye ait olacaktır.
  1. II. Oturum Yazma sınavı için öğrencilerin Office Word programı kurulu ve bu programı çalıştıran bir cihazı (bilgisayar, tablet, akıllı telefon) hazır bulundurmaları gerekmektedir.
  1. 1. ve 2. oturumlarda bilgisayar erişimine sahip olunmaması ve tek bir telefon üzerinden bağlanılması durumunda, Edmodo ve Yazma kısmındayken görüntü kesileceğinden, bu şekilde bağlanacak öğrencilerin ikinci bir cihaz (telefon veya tablet) hazır bulundurması zorunludur. Bir telefon Zoom’ a bağlanmak için kullanılırken, diğerinden Edmodo üzerinden uygulanacak olan kısım ve Yazma kısmı yapılabilir. Sınavda kalıcı olarak görüntünün kesilmesi mazur görülmeyecektir.
  1. Yabancı Diller Yüksekokulu ilgili tarihlerde akademik takvim çerçevesinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav haftalarında başka planlamalar yapmasından kurumumuz sorumlu değildir. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası ile Edmodo okul ve sınıf grupları sürekli takip edilmelidir.