2020 – 2021 Akademik Yılı İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrenci Kontenjanı Hakkında

28.08.2020

2020-2021 akademik yılı itibari ile yabancı dil eğitim ve öğretiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen ve isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler için İstanbul Medeniyet Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla kontenjan belirlenmiştir. Senato kararına göre, her bir fakülteye YKS puan türlerinin (Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık) her birinden birer kişinin faydalanması şartı ile 2’şer kişilik kontenjan ayrılmıştır. Buna göre, üç puan türünden de öğrenci alan “Eğitim Bilimleri Fakültesi” için 3, bünyesindeki programlara tek veya iki ayrı puan türüne göre öğrenci yerleşen diğer tüm fakülteler için 2 olmak üzere toplam 21 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Başvuruların belirlenen sayıdan fazla olması durumunda öğrenciler yerleştikleri programın ilgili YKS puan türü dikkate alınarak yüksekten düşüğe doğru sıralanacak ve her fakülteden ilgili puan türüne göre en yüksek puana sahip öğrenci belirlenen kontenjan dahilinde isteğe bağlı İngilizce hazırlık programına kabul edilecektir. 2020-2021 Akademik yılı için belirlenen isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı öğrenci kontenjanının fakülte bazlı dağılımı aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir:

SAY

SÖZ

EA

TOPLAM

Edebiyat Fakültesi

Eğitim Bilimleri Fak.

3

Müh.ve Doğa Bil. Fak.

Sanat, Tas. ve Mim. Fak.

Siyasal Bilgiler Fak.

Turizm Fakültesi

21

Not: Belirlenen kontenjan dâhilinde isteğe bağlı İngilizce hazırlık programına kabul edilen öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında duyurulacak olup bu öğrencilerin, doğru seviye grubuna (A, B veya C) yerleştirilebilmeleri için 21 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan İngilizce Düzey Belirleme Sınavına (DBS’ye) girmeleri gerekmektedir.

Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi:                         21 Eylül 2020 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati:         10.30

Not: Sınavın uygulanma şekli ve esasları daha sonra web sitemizden duyurulacaktır.

İlgili öğrencilerimize duyurulur.