2020-2021 Akademik Yılı 2. Ara Sınav (Midterm II/Examen Parcial II) Hakkında Bilgilendirme

13.01.2021

İngilizce ve İspanyolca Hazırlık Programında 2020-2021 akademik yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan Ara Sınavlardan ikincisinin (Midterm 2) 25-27 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Sınav oturumları hakkında genel bilgi aşağıdaki gibidir:

1. ve 2. Oturumlar: 25 Ocak 2021 Pazartesi

İngilizce A Kuru için:    1. Oturum: 10.00-11.00 (Edmodo + Zoom)

2. Oturum: 11.15-12.15 (Zoom + Turnitin)

İngilizce C Kuru için:    1. Oturum: 10.00-11.00 (Edmodo + Zoom)

2. Oturum: 11.15-12.40 (Zoom + Turnitin)

İspanyolca A ve B Kurları için:  1. Oturum: 10.00-11.00 (Edmodo + Zoom)

2. Oturum: 11.15-12.15 (Zoom + Turnitin)

İngilizce B Kuru için:    1.Oturum: 13.00-14.00 (Edmodo + Zoom)

2.Oturum: 14.15-15.15 (Zoom + Turnitin)

Konuşma Sınavı : 26 Ocak 2021 Salı (İngilizce B ve C Kurları ve İspanyolca A ve B Kurları için)

Konuşma Sınavı Başlangıç Saati: 10.00 (Zoom)

27 Ocak 2021 Çarşamba (İngilizce A Kuru için)

Konuşma Sınavı Başlangıç Saati: 10.00 (Zoom)

Sınav Hakkında Bilgi: Yapılacak sınav dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) okuma, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Dil Kullanımı, Kelime Bilgisi ve Okuma tüm sınıflar için 25 Ocak 2021 Pazartesi günü yapılacak olan 1. oturumda ölçülecektir.  Yazma Bölümü ise yine tüm sınıflar için aynı gün (25 Ocak 2021 Pazartesi) 2. oturumda uygulanacaktır. Konuşma Bölümü ise İngilizce B ve C kurları ile İspanyolca A ve B Kurları için 26 Ocak 2021 Salı, İngilizce A Kuru için ise 27 Ocak 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

Not: Sınav salonları bilgisi ve Konuşma sınavı için randevu saatleri daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde online sınav salonlarında (yukarıda belirtilen online platformlarda) hazır bulunmaları gerekmektedir. Online sınav salonlarına ilişkin detaylar ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.
  1. Tüm sınavlarda kimlik kontrolü yapılacaktır. 1. ve 2. oturumlarda sınav yoklamasına katılmayan öğrenci Edmodo veya Turnitin üzerinden sınavını teslim etse dahi sınava GİRMEDİ olarak kabul edilecektir ve sınav sonucu geçersiz sayılacaktır.
  1. Sınav sırasında internet bağlantı sorunları ve/veya elektrik kesintisi durumlarına karşı gerekli önlemleri almanız beklenmektedir. Bunun için mümkün ise internet bağlantı hızı yüksek veya uygun yükseklikte bir masaüstü bilgisayar (PC) ve/veya şarjı dolu bir dizüstü bilgisayar ve/veya cep telefonu ile 3G, 4.5G bağlantısını hazır etmenizi tavsiye ederiz. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye ait olacaktır.
  1. II. Oturum Yazma sınavı için öğrencilerin Office Word programı kurulu ve bu programı çalıştıran bir cihazı (bilgisayar, tablet, akıllı telefon) hazır bulundurmaları gerekmektedir.
  1. 1. ve 2. oturumlarda bilgisayar erişimine sahip olunmaması ve tek bir telefon üzerinden bağlanılması durumunda, Edmodo ve Yazma kısmındayken görüntü kesileceğinden, bu şekilde bağlanacak öğrencilerin ikinci bir cihaz (telefon veya tablet) hazır bulundurması zorunludur. Bir telefon Zoom’ a bağlanmak için kullanılırken, diğerinden Edmodo üzerinden uygulanacak olan kısım ve Yazma kısmı yapılabilir. Ara sınavda kalıcı olarak görüntünün kesilmesi mazur görülmeyecektir.
  1. Yabancı Diller Yüksekokulu ilgili tarihlerde akademik takvim çerçevesinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav haftalarında başka planlamalar yapmasından kurumumuz sorumlu değildir. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası ile Edmodo okul ve sınıf grupları sürekli takip edilmelidir.

Yukarıda belirtilen 2.Ara Sınav planlaması İstanbul Medeniyet Üniversites “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınavlarının Uygulanmasına   Yönelik Usul ve Esaslar” dikkate alınarak hazırlanmıştır.