2018-2019 Akademik Yılında Hazırlık Programından Başarısız Olmuş Beklemeli Öğrencilerin Dikkatine

14.05.2020

2018 ÖSYM sonuçlarına göre Üniversitemizin İngilizce programlarına veya lisans alanı İngilizce olan bir programa yerleşmiş fakat 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfından başarısız olmuş beklemeli öğrenciler için 15-19 Haziran 2020 tarihleri arasında İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 1 Haziran 2020 Pazartesi günü 23.59’a kadar aşağıda yer alan ilgili dilekçeyi doldurarak (salgın sebebiyle oluşan mevcut koşullarda sosyal teması azaltma tedbirleri kapsamında) ydy@medeniyet.edu.tr adresine e-mail atmaları gerekmektedir.

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

Dilekçe Tesliminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

• Örnek dilekçede istenen bilgileri eksiksiz doldurun ve çıktı alarak imzalayın. (Dilekçenizin tamamını örnekteki formata uygun şekilde el yazınızla yazabilir ve imzalayabilirsiniz.)
  • Islak imzalı dilekçenizin fotoğrafını çekin ya da dilekçenizi CamScanner vb. uygulamalar kullanarak tarayın.
  • Fotoğraf dosyasını ya da taranmış dosyayı Yabancı Diller Yüksekokulu e-mail adresine gönderin:  ydy@medeniyet.edu.tr
  • Dilekçenizin bize ulaşması durumunda, “Dilekçeniz işleme alınmıştır.” cevabı, mailinizi gönderdiğiniz e-posta adresine birkaç gün içerisinde gönderilecektir. Üç (3) iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılmazsa, dilekçenizi içeren e-mailinizi tekrar gönderin.
  • Gönderilen mailin takibi öğrencinin sorumluluğundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu ulaşmayan veya geç ulaşan e-maillerin sorumluluğunu almaz.
  • Dilekçeniz okunaklı ve anlaşılır olmalı, (e-posta adresi, iletişim numarası vb.) örnekte istenen tüm bilgileri eksiksiz içermelidir.

Uyarı:

• Öğrenim harcını yatırmamış olan beklemeli öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavına giremezler.

Harç Borcu Olan Beklemeli Öğrencilerin Dikkatine:

• Harcını yatırmayan öğrenciler 01.06.2020 /23.59’a kadar Ziraat Bankası İnternet Şubesi veya Ziraat Bankası ATM’lerinden harçlarını yatırabilirler.
  • Ödeme adımları: (Ödemeler – Eğitim, Sınav ve Üniversiteler – Üniversite Sınav ve Harç Ödemeleri – İstanbul Medeniyet Üniversitesi – Öğrenci No )

Önemli Not:

• Sınav uygulama şekli ve uygulama esasları ile sınav tarih, oturum ve saat bilgilerine ilişkin tüm detaylı bilgiler ilerleyen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası üzerinden duyurulacaktır. Öğrencilerimizin tüm güncel duyurular için web sayfamızı takip etmesi gerekmektedir.
  • Salgın sebebiyle beklenmeyen gelişmeler doğrultusunda, akademik takvimde ve sınav uygulamalarıyla ilgili yapılabilecek değişiklikler için duyuruların güncellenmesi hakkı mahfuzdur. Bu nedenle, öğrencilerimizin sınav haftası için yaptığı planlamalardan kurumumuz sorumlu değildir.