18-19 Ağustos 2021 Tarihli ÇAP/Yandal Başvuruları İçin İYS Sınıf Listeleri ve Sınav Salonları

17.08.2021

18 Ağustos 2021 tarihli  Çift Anadal ve Yandal programlarına başvuran öğrenciler için İngilizce Yeterlilik Sınavı Yazılı Kısım 1. ve 2. oturum öğrenci listesi ve sınav salonu bilgisi için TIKLAYINIZ.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım 1.Oturum (Dinleme + Okuma + Dil Bilgisi & Kelime)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10.00

Yazılı Kısım 2.Oturum (Yazma)

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13.00

Konuşma Sınavı

Sınav Tarihi ve Saati: 19 Ağustos 2021 Perşembe - 10.00*

*Saat 10.00’dan itibaren öğrenciler kendilerine önceden duyurulacak randevu saatlerine göre sınava alınacaklardır.

19 Ağustos 2021 tarihli İYS Konuşma Sınavı sınav salon ve randevu bilgileri daha sonra ayrı bir duyuru ile YDYO web sitesinden (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr) yayınlanacaktır.

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir.
  2. Sınava gelirken TC Kimlik belgelerinizi ve HES kodlarınızı yanınızda bulundururuz.
  3. Geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından ve girişte HES kodu kontrolü yapılacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-iletisim) ve İETT’nin web sayfasından (yaz tarifesi uygulanıyor olması ihtimalini dikkate alarak) ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  4. 19 Ağustos 2021 Perşembe günü yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Konuşma Sınavı listeleri ve sınava dair tüm duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlilik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. İngilizce Yeterlilik Sınavının seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. Geçme notu (lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler hariç) 70'tir (69,5 dâhil). Lisans alanı yabancı dil olan öğrenciler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü) için geçme notu 80’dir (79,5 dâhil).

NOT: Önceden duyurusu yapılmış olmasına rağmen, İspanyol Dili ve Edebiyatı programına hiç çift anadal ve yandal başvuru yapılmamış olmasından dolayı İspanyolca Yeterlilik Sınavı yapılmayacaktır.