YDYO'daTeresa Doğuelli İle Kelime Öğretimi Üzerine Eğitim Yapıldı

10.04.2017

Teresa Doğuelli 07.04.2017 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Cevizli Kampüsü'nde  "How to make students learn new words: in class techniques or homework ideas for vocabulary teaching" başlıklı bir eğitim verdi. Eğitimde öğrencilerin hedef dilde kelime öğrenimini sağlamak ve kolaylaştırmak için kullanılabilecek teknikler ve metotlar üzerinde duruldu. Çeşitli aktivitelerin etkinliği uygulamalı olarak incelendi.

Teresa DOĞUELLİ kimdir?
5 yıldır Macmillan Education bünyesinde öğretmen eğiticisi (teacher trainer) olarak çalışan Teresa DOĞUELLİ, 41 yıldır çeşitli kurumlarda öğretmenlik ve/veya öğretmen eğiticiliği yapmaktadır. Uygulamalı Dilbilim alanında yüksek lisansını tamamlamış, British Council'de 1 yıl süreyle Öğretmen Eğitimi Danışmanı olarak görev yapmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi Danışmanı ve Yabancı Dil Koordinatörü olarak çalışmıştır. Bilfen Ataşehir İlköğretim Okulu'nda Yabancı Dil Koordinatörü ve İngilizce Bölümü Başkanı olarak görev yapmıştır. Oxford University Press bünyesinde OTA Course Director, Bağımsız Öğretmen Eğiticisi ve ELT Danışmanı olarak çalışmıştır. British Side İngilizce Dil Okulu'nda yine öğretmen eğiticisi olarak görev almıştır.