Hazırlık Programına Kabul Edilen İsteğe Bağlı Öğrenci Listesi

25.08.2017

Türkçe programlara kayıtlı olup isteğe bağlı hazırlık programına başvuran öğrencilerden kontenjan dahilinde hazırlık programına kabul edilen öğrencilerin listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bu liste nihai liste olduğundan, 25 Ağustos 2017 itibariyle, bu liste dışındaki öğrencilerden Türkçe programlara kayıtlı olup isteğe bağlı hazırlık programına kaydolmak isteyenlerin talepleri kabul edilmeyecektir.

Hazırlık programına kabul edilen öğrencilerin 6 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı’na (STS) girmeleri gerekmektedir. STS’den 80 ve üzeri alan öğrenciler, 7-8 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı’na (İYS) girebilirler.

Kontenjan Şartları: İsteğe bağlı hazırlık okumak üzere başvuran öğrenci sayısı ve bölümler göz önünde bulundurularak (bazı bölümlerde sadece 1 veya 2 öğrencinin başvurmuş olması da değerlendirilerek) her bölüm için 3 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Türkçe programlara kayıtlı olup 2017-2018 eğitim öğretim yılında isteğe bağlı hazırlık programına kaydolmak isteyen öğrencilerden bu talebini belirtenler, 2017 ÖSYM sonuçlarına göre sıralanmış, her bölümden ÖSYM puanı en yüksek 3 öğrenci hazırlık programına kabul edilmiştir.